detfalskested

Kære Trine

5. august 2013 af Mikkel Munch Mortensen

TV2/FYN har lavet et interview med Trine Bramsen hvor hun forsvarer sin klumme hos Version2. Her er et åbent brev fra mig til Trine, som reaktion på interview og klumme.

Kære Trine.

Jeg er glad for jeg har skabt den her debat.

Du har ikke skabt nogen debat. Du åbnede op for posen med fordomme, folk svarede igen i kommentarsporet, men du fulgte aldrig op. I en debat bølger tingene frem og tilbage. Og begge parter bliver forhåbentligt klogere. Hvis man bare kommer løbende, råber noget provokerende og så skrider igen, så er man en troll.

Inlægget er skrevet med et glimt i øjet. Det har absolut ikke været min mening at såre nogens følelser.

Nej, og ved du hvad? Jeg tror sgu ikke der er nogen der er blevet såret af at du påstår at de går i tennissokker.

Folk reagerer fordi du gennem hele dit it-ordførerskab har givet indtryk af at du ikke gider lytte til it-folk, fordi du alligevel ikke forstår hvad de siger (hvilket du også selv pointerer).

Men problemet er også at det ikke virker som om du gider prøve at forstå. I stedet påstår du skråsikkert ting som for folk med indsigt i problemerne er himmelråbende tåbelige. I alle de større it-politiske sager der har været, fra ACTA og e-valg til logning og DNS-filtrering, har flertallet af it'erne (som du kalder dem) stået måbende tilbage over dine udtalelser. Og med en trist følelse af at du er umuligt at trænge igennem til.

Du lytter simpelthen ikke til fagkundskaben. Så når du nu, med et glimt i øjet, angriber dem for deres påklædning og sociale adfærd, så er det faktisk ikke det de reagerer på. Det er lang tids opsparet frustration over din måde at håndtere dit ordførerskab for så vigtigt et område på.

Havde du lyttet til os i de førnævnte sager – lyttet, måske ikke været enig, men lyttet og havde forstået os – og givet os et indtryk af at du satte dig ind i de ting du snakker om, så havde vi måske set glimtet i øjet som hvad det åbenbart var: Et glimt i øjet. I stedet var det eneste vi så endnu et blankt og it-verdensfjernt blik.

Vi kan sagtens tåle at folk griner af farven på vores sokker og t-shirts med nørdede budskaber. Men vi bliver sgu kede af det når folk ikke lytter til os på et område vi finder så vigtigt. Især når det er en som dig, der som ordfører for et regeringsparti har en hvis indflydelse på vores professionelle hverdag.

Så når du, efter al din uheldige ageren i de store it-politiske sager, kommer og gør nar ad os, så er det blot dråben der får bægeret til at flyde over. Det er ikke latterliggørelsen i sig selv. Havde den været enkeltstående ville vi trods alt have været voksne nok til at nøjes med hovedrysten.

Men Trine. Jeg har også sagt grimme ting om dig. Og jeg er ked af det her er endt som det er. At det er blevet Trine mod it'erne. Jeg ville – ligesom du, forhåbentligt – ønske at det var Trine med it'erne. Jeg kunne virkelig godt tænke mig at lægge fortiden bag os, starte på en frisk og mødes med dig. Bare en håndfuld af os it'ere og så dig og dem du rådfører dig med på it-området. Det sidste er vigtigt: Tag dine rådgivere med.

Lad os mødes til en uformel snak i godt humør. Vi bager gerne en kage eller laver noget lækker mad (du ved jo godt at vi ikke kun lever af pizzaer). Så kan du og dine rådgivere evt. stå for drikkevarerne.

For hvis der er noget jeg gerne vil, så er det at forstå hvorfor du mener, tænker og udtaler dig som du gør. For der er forhåbentligt en god grund til at du mentalt på it-området befinder dig så langt fra den gennemsnitlige it'er. Og hvis jeg kan komme til at forstå dig og dit, så gør jeg mig en lille forhåbning om at du også bedre kan komme til at forstå mig og mit.

Dialog. Dialog, i stedet for trolling.

Så please, Trine, har du ikke lyst til at mødes og snakke om tingene? Jeg har også spurgt dig på Twitter. Du kan svare mig her i kommentarsporet, på Twitter eller pr. e-mail. Hvad end der passer dig bedst.

Følg op på den debat du siger du ønsker. Men gør det sammen med dem du siger du gerne vil debattere med, i stedet for at holde dig til sporadiske udtalelser til medierne. Det bliver hurtigt så sort/hvidt i medierne. Lad os mødes og blive klogere på hinanden. Det tror jeg vi alle og Danmarks it-fremtid vil være rigtig godt tjent med.

Kommentarer

#1

Skrevet af Mikkel, 05. august 2013 12:00

Der kan man bare se. DenFri har også valgt at bringe mit åbne brev til Trine.

#2

Skrevet af Troels, 05. august 2013 12:51

Godt skrevet, Mikkel! Jeg håber at hun takker ja.

#3

Skrevet af Trine Bramsen, 05. august 2013 13:30

Er du lækker? For så kan vi godt mødes.

#4

Skrevet af Emil Blücher, 05. august 2013 13:44

Godt råbt! Nu må vi se om der kommer noget ud af det – uanset hvad glæder jeg mig til at se hendes respons :)

#5

Skrevet af Kris, 08. august 2013 17:11

Super godt skrevet! Og det er en skam at så få mennesker ikke er sat ordentligt ind i de tiltag, som du nævner i brevet, nemlig ACTA, dns filtrering osv., idet det kan gå hen og påvirke folk, direkte som indirekte, hvori der er store emner som frihed, menneskeret osv.
Det er beslutninger der skal overvejes og gennemtænkes af mennesker der har sat sig ordentlig ind i hvad det indebærer og hvilke konsekvenser det medfører.
Håber dette er med til at skabe en dialog, med aktiv lytning, der gør os i stand til at tage et godt valg.
Tak!

#6

Skrevet af Nikolaj Mogensen, 08. januar 2014 15:07

Hej Mikkel

Har du mulighed for at lave en opfølgning siden du skrev dette?

Eller er det faldet mere eller mindre til jorden igen? nu er det jo trods alt et halv år siden det var oppe…

Mvh Nikolaj

#7

Skrevet af Mikkel Munch Mortensen, 28. januar 2014 13:44

Hej Nikolaj (og andre)

En hurtig opdatering:

Efter lidt skriven frem og tilbage lavede Trine og jeg en aftale et par uger ude i fremtiden. Få dage senere skiftede hun, som bekendt, ordførerskab og vi blev enige om at droppe mødet, når nu hun ikke var it-ordfører længere. Lidt ærgerligt.

Skriv kommentar

  • Brug Textile hvis du vil lave funky ting i din kommentar.