detfalskested

Få Information som EPUB

23. maj 2018 af Mikkel Munch Mortensen

I sidste uge var min cykel til reparation. Så 3 morgener spadserede jeg til arbejde. Undervejs læste jeg min avis på min e-bogslæser. For jeg har lavet et script der kan lave dagens avis om til EPUB som man kan hælde over på sin e-bogslæser.

Jeg er meget glad for min avis, Information. Men jeg har ikke været så god til at få det hele læst/skimmet igennem hver dag.

Problemet har været at jeg ikke har haft den tilgængelig i et morgenvenligt format. Jeg er kun digital abonnent, så jeg får den ikke ind ad brevsprækken på papir. Jeg synes heller ikke rigtigt det fungerer at læse hele avisen på mobilen. Hverken på web eller deres app. Det er for lille en enhed og der er for mange forstyrrende elementer og mulige overspringshandlinger der presser sig på med mobilen i hånden. I en periode har jeg forsøgt at systematisere læsningen ved at abonnere på deres RSS-feed (min power combo til RSS er Newsboat og w3m, mere om det i en separat blogpost på et tidspunkt). Og det fungerer som sådan fint nok i forhold til struktureret, uforstyrret læsning. Jeg gider bare heller ikke sidde med computeren ved morgenmaden. Og morgenen er det tidspunkt der passer mig bedst til avislæsning. Så hvad gør man så?

Jeg har en e-bogslæser. Den er behagelig at læse på, har ingen forstyrrende elementer og fylder ikke hele morgenbordet. Den har endda indbygget wifi og browser, men browseren finder man under "beta features" og det er med god grund. Hvis bare de udgav avisen som EPUB, så man kunne få den over på e-bogslæseren tænkte jeg for noget tid siden. Men det gør de ikke. Og så tog jeg sagen i egen hånd og skrev noget kode.

Så i dag kan jeg løfte sløret for mit lille script der har fået navnet informeren-dagens-epub. Det kræver at du er abonnent på Information og er logget ind i Firefox med den bruger dit abonnement er tilknyttet. Men kan du leve op til det, kan du selv bruge scriptet til at få dagens avis som EPUB.

Skriv kommentar

  • Brug Textile hvis du vil lave funky ting i din kommentar.