detfalskested

Har du et job til mig?

18. august 2014 af Mikkel Munch Mortensen

Jeg har sagt mit nuværende job hos REFUNITE op. Desværre synes jeg ikke det fungerer at sidde som eneste udvikler i København med resten af holdet i Nairobi.

Så nu leder jeg efter noget nyt at tage mig til. I stedet for at lede i smug og rende rundt i en stor omgang hemmelighedskræmmeri har jeg valgt at spille med åbne kort. Dels for at være mest fair overfor min nuværende arbejdsgiver[1], men også for at kunne tale åbent om det og udnytte internettets mange muligheder (det er åbenbart så populært).

Hvad jeg har bedrevet professionelt de sidste ~9 år kan man læse lidt mere om på Careers 2.0, og nogle af mine private projekter kan findes på GitHub.

Her er en liste med nogle af de ting jeg finder spændende:

Men jeg er også realistisk og ved godt at det nok er de færreste jobmuligheder der kan leve op til alt det. Så sig endeligt til hvis du har noget du selv synes er spændende og synes jeg bør være en del af.

[1] Ved seneste jobskifte gik jeg en eftermiddag direkte fra medarbejderudviklingssamtale hos den gamle arbejdsgiver og over til 3. jobsamtale hos den nye arbejdsgiver og skrev under på ansættelseskontrakten. Det var en ret syret, ikke særligt sjov oplevelse at sidde der og planlægge fremtiden med min chef, vel vidende at der næppe var en fremtid. Det vil jeg gerne undgå at skulle igen (og undskyld, Troels).

5 kommentarer

Indkaldelse til stiftende generalforsamling for datafællesskab

18. juni 2014 af Mikkel Munch Mortensen

Mange bruger skybaserede tjenester til deres e-mail og personlige filer. Nogle får det gratis, nogle betaler for det. Men ikke alle er lige begejstrede for at have sine data liggende hos store, udenlandske udbydere.

Hvad er egentligt ens rettigheder? Hvem ejer disse data? Hvad er deres forretningsmodel hvis det er gratis at bruge? Hvem snager i hvem man skriver med og hvilke filer man har liggende? Er det en god ide at koncentrere så meget data på enkelte steder?

Det er muligt at have sine egne servere med e-mails og filskyer, på egen hardware og stående hos sig selv eller nogen man stoler på, men ikke alle orker besværet der er forbundet med det. Derfor er det en god ide at gå sammen om det, og her kommer vi ind i billedet.

Vi vil se om ikke det er muligt at samle en gruppe folk der i fællesskab kan drive og dele deres egen infrastruktur. Et datafællesskab, inspireret af andelstanken og kooperativer som fx landets, efterhånden mange, fødevarefællesskaber. Et fællesskab hvor begreber som sikkerhed og respekt for privatliv er i fokus.

Ideen er at købe (adgang til) noget hardware, installere hvad vi har brug for af software, sætte det op et sted på en nogenlunde hurtig og stabil internetforbindelse og herefter give medlemmerne adgang til at bruge tjenesterne.

De indledende forventninger er beskedne. Hvis vi kan samle 10-25 folk med interesse for at dele infrastruktur, så er vi meget glade. Kan vi samle flere er det fedt. Så kan vi måske gøre mere ud af det.

Vil du være med? Så meld dig til vores stiftende generalforsamling. Måske mødes vi fysisk et sted, måske mødes vi bare online. Nærmere info følger. Send mig evt. en e-mail hvis du vil have mere info om tid og sted, når det er på plads.

Praktisk

Hvordan foreningen og dens regler konkret skrues sammen vil selvfølgelig i sidste ende være op til dem der vælger at være med. Men vi forestiller at tage udgangspunkt i et sæt standardvedtægter for frivillige foreninger med nogle tilføjelser i stil med:

Fremtiden

Ideen udspringer af længere tids samtaler om at starte et brugerejet digitalt infrastrukturfællesskab. Dette er blot første spæde skridt mod det; en slags pilotprojekt for at se om det kan lade sig gøre. Bliver det en succes har vi masser af ideer til yderligere infrastruktur. Det kunne fx være instant messaging, telefoni, måske endda internetadgang. Altsammen opbygget med de samme bærende værdier i højsædet: Sikkerhed, privatliv og zero knowledge.

Opdatering: Vi mødes tirsdag d. 24. juni kl. 20

Lad os mødes tirsdag aften kl. 20. Eftersom halvdelen af dem der har meldt sig til på doodlen kun kan mødes online, så synes jeg vi skal gøre det.

Jeg har ikke den store erfaring med at holde den slags virtuelle møder, men lad os se om vi kan klare det hele fra padden og dens chat her: https://pad.bitbureauet.dk/p/data.coop

Hvis det går helt ad helvede til må vi finde et sted med lyd og billede på.

Det bliver fedt at komme i gang!

0 kommentarer

Launch different browsers, based on the URL

9. maj 2014 af Mikkel Munch Mortensen

In my onging struggle as a tin foil hat to not be tracked by Evil Corp™ and it's government associates, I've started blocking cookies from anything Google in my primary browser.

I still use Google search once in while. It works perfectly fine without cookies (and it may even help you pop your filter bubble).

But I ran into some problems with all the Google Apps – Calendar, Docs, etc. – which I use daily at work. I started using these in a separate browser, Chromium, but whenever I clicked a link – e.g. in an e-mail – pointing to a shared document or a calendar event, it opened in my primary browser, and I had to copy/paste the link to Chromium. That was kinda annoying.

Today I created a small bash script that, based on the URL, launches the right browser:

#!/bin/bash

URL=$1

GOOGLE="^https?://.+\.google\..+/"
GSEARCH="^https?://.+\.google\..+/search"

if [[ $URL =~ $GOOGLE ]] && [[ ! $URL =~ $GSEARCH ]]; then
    chromium-browser $URL
else
    firefox $URL
fi

Only thing I needed was to register this script as the default browser in Ubuntu. After searching the interwebz for a while, I found a solution:

You need to create a custom-browser.desktop file in ~/.local/share/applications/ that resembles this:

[Desktop Entry]
Version=1.0
Name=Autobrowser, detect by URL
GenericName=Web Browser
Exec=/path/to/the/browser-script.sh %u
Terminal=false
X-MultipleArgs=false
Type=Application
Icon=firefox
Categories=GNOME;GTK;Network;WebBrowser;
MimeType=text/html;text/xml;application/xhtml+xml;application/xml;application/rss+xml;application/rdf+xml;image/gif;image/jpeg;image/png;x-scheme-handler/http;x-scheme-handler/https;x-scheme-handler/ftp;x-scheme-handler/chrome;video/webm;application/x-xpinstall;

Then make sure the new application is registered by running update-desktop-database ~/.local/share/applications and voilà: It's possible to select this as the default browser in the Default Applications settings. Screenshot of the default apps selection in Ubuntu

0 kommentarer

Lidt flere tal vil gavne debatten

24. september 2013 af Mikkel Munch Mortensen

Via Morten Messerschmidt på Twitter fandt jeg denne artikel hos Ugebrevet A4. Den høje procentsats i Messerschmidts tweet og artiklen fik mig til at undersøge tallene lidt nærmere og bagefter skrive en e-mail til artiklens forfatter. Den er gengivet herunder.

Hej Iver Houmark Andersen

Jeg har lige læst din artikel hos Ugebrevet A4, "Velfærdsturisme starter dansk EU-slagsmål".

I den står:

(...) antallet af dagpengemodtagere fra ti østeuropæiske lande vokset fra 1.430 i 2009 til 5.336 i 2012. Det svarer til en stigning på 273 procent.

Videre står der:

I samme periode steg antallet af lønmodtagere fra de ti østeuropæiske lande med 44 procent."

273% mod 44%. Det lyder jo voldsomt.

Men første citat indeholder både reelle tal og en procentsats. Det sidste kun en procentsats. Synes du ikke det ville have været fair at bringe tallene for det sidste også?

Efter lidt research har jeg fundet dem på Folketingets hjemmeside, og kan se at det er steget fra ca. 20.800 til ca. 29.750 (hvilket jeg så får til en stigning på 43%, ikke 44%, men det skal ikke skille os ad).

Dvs. 8.950 flere østeuropæiske lønmodtagere mod 3.906 flere østeuropæiske dagpengemodtagere.

Lægger man 2012-tallene sammen kan man se at der blandt østeuropæerne er 15% dagpengemodtagere. Dette kan man så holde op mod tallene for 4. kvartal 2012 fra Danmarks statistik, der siger at 4,3% af arbejdsstyrken modtog dagpenge.

Det bør dog i den sammenhæng retfærdigvis nævnes at de to procentsatser nok ikke er direkte sammenlignelige, da der formodentligt også findes en gruppe arbejdsløse østeuropæere i Danmark der ikke modtager dagpenge, men som alligevel bør indgå i den samlede sum af personer man kan betegne som "den østeuropæiske arbejdsstyrke i Danmark", jf. Danmarks Statistiks definitioner af arbejdsløse personer og arbejdsstyrken. Og dermed er 15% nok for højt et tal.

Jeg synes det skal være op til den enkelte at konkludere noget ud fra tallene. Men jeg synes du skylder dine læsere alle fakta, for at give dem et fair grundlag af drage deres konklusioner på. Når man kun giver folk procentsatser kan det meget nemt give et forvrænget billede af virkeligheden.

Indlægget er også at finde hos DenFri.

Opdatering: Ivers svar

Iver Houmark Andersen var allerede et par timer efter så flink at svare mig:

TAK for din grundige mail.

Du har ret i, at det kunne være mere fyldestgørende at bringe de faktuelle tal også i sammenligningen. Det vil jeg have i baghovedet til næste gang, jeg står over for en lignende sammenstilling.

0 kommentarer

Kære Trine

5. august 2013 af Mikkel Munch Mortensen

TV2/FYN har lavet et interview med Trine Bramsen hvor hun forsvarer sin klumme hos Version2. Her er et åbent brev fra mig til Trine, som reaktion på interview og klumme.

Kære Trine.

Jeg er glad for jeg har skabt den her debat.

Du har ikke skabt nogen debat. Du åbnede op for posen med fordomme, folk svarede igen i kommentarsporet, men du fulgte aldrig op. I en debat bølger tingene frem og tilbage. Og begge parter bliver forhåbentligt klogere. Hvis man bare kommer løbende, råber noget provokerende og så skrider igen, så er man en troll.

Inlægget er skrevet med et glimt i øjet. Det har absolut ikke været min mening at såre nogens følelser.

Nej, og ved du hvad? Jeg tror sgu ikke der er nogen der er blevet såret af at du påstår at de går i tennissokker.

Folk reagerer fordi du gennem hele dit it-ordførerskab har givet indtryk af at du ikke gider lytte til it-folk, fordi du alligevel ikke forstår hvad de siger (hvilket du også selv pointerer).

Men problemet er også at det ikke virker som om du gider prøve at forstå. I stedet påstår du skråsikkert ting som for folk med indsigt i problemerne er himmelråbende tåbelige. I alle de større it-politiske sager der har været, fra ACTA og e-valg til logning og DNS-filtrering, har flertallet af it'erne (som du kalder dem) stået måbende tilbage over dine udtalelser. Og med en trist følelse af at du er umuligt at trænge igennem til.

Du lytter simpelthen ikke til fagkundskaben. Så når du nu, med et glimt i øjet, angriber dem for deres påklædning og sociale adfærd, så er det faktisk ikke det de reagerer på. Det er lang tids opsparet frustration over din måde at håndtere dit ordførerskab for så vigtigt et område på.

Havde du lyttet til os i de førnævnte sager – lyttet, måske ikke været enig, men lyttet og havde forstået os – og givet os et indtryk af at du satte dig ind i de ting du snakker om, så havde vi måske set glimtet i øjet som hvad det åbenbart var: Et glimt i øjet. I stedet var det eneste vi så endnu et blankt og it-verdensfjernt blik.

Vi kan sagtens tåle at folk griner af farven på vores sokker og t-shirts med nørdede budskaber. Men vi bliver sgu kede af det når folk ikke lytter til os på et område vi finder så vigtigt. Især når det er en som dig, der som ordfører for et regeringsparti har en hvis indflydelse på vores professionelle hverdag.

Så når du, efter al din uheldige ageren i de store it-politiske sager, kommer og gør nar ad os, så er det blot dråben der får bægeret til at flyde over. Det er ikke latterliggørelsen i sig selv. Havde den været enkeltstående ville vi trods alt have været voksne nok til at nøjes med hovedrysten.

Men Trine. Jeg har også sagt grimme ting om dig. Og jeg er ked af det her er endt som det er. At det er blevet Trine mod it'erne. Jeg ville – ligesom du, forhåbentligt – ønske at det var Trine med it'erne. Jeg kunne virkelig godt tænke mig at lægge fortiden bag os, starte på en frisk og mødes med dig. Bare en håndfuld af os it'ere og så dig og dem du rådfører dig med på it-området. Det sidste er vigtigt: Tag dine rådgivere med.

Lad os mødes til en uformel snak i godt humør. Vi bager gerne en kage eller laver noget lækker mad (du ved jo godt at vi ikke kun lever af pizzaer). Så kan du og dine rådgivere evt. stå for drikkevarerne.

For hvis der er noget jeg gerne vil, så er det at forstå hvorfor du mener, tænker og udtaler dig som du gør. For der er forhåbentligt en god grund til at du mentalt på it-området befinder dig så langt fra den gennemsnitlige it'er. Og hvis jeg kan komme til at forstå dig og dit, så gør jeg mig en lille forhåbning om at du også bedre kan komme til at forstå mig og mit.

Dialog. Dialog, i stedet for trolling.

Så please, Trine, har du ikke lyst til at mødes og snakke om tingene? Jeg har også spurgt dig på Twitter. Du kan svare mig her i kommentarsporet, på Twitter eller pr. e-mail. Hvad end der passer dig bedst.

Følg op på den debat du siger du ønsker. Men gør det sammen med dem du siger du gerne vil debattere med, i stedet for at holde dig til sporadiske udtalelser til medierne. Det bliver hurtigt så sort/hvidt i medierne. Lad os mødes og blive klogere på hinanden. Det tror jeg vi alle og Danmarks it-fremtid vil være rigtig godt tjent med.

7 kommentarer

nyere indlægældre indlæg