detfalskested

Skinke

Jeg kom forbi en gammel artikel fra Information om det at tilberede sin egen skinke fra bunden. Udover vigtige budskaber, er den fuld af gyldne citater:

I en verden, der er så fyldt med skinker, at det er svært at vende blikket noget sted hen for dem, er det en trøst af de fattige at vide, at Danmark er mere eller mindre blottet for skinketradition. Her, af alle steder, kan man stort set være i fred for gode skinker, bortset fra de importerede, som vi river ned af hylderne i specialbutikkerne.
Og da Danmark samtidig ikke har været velsignet med et tørt, varmt klima, hvor man bare kan hænge skinkerne ud i brændeskuret og så overlade det til Vorherre at lave dem om til fin gastronomi har vi miséren: Der opstår ingen tradition og vi er for dovne og industrielt velafrettede til selv at kompensere.
Gå ned til din slagter og køb en smuk skinke. Hav masser af armkræfter med, for den vejer mellem seks og ni kilo. Tag den med hjem og læg den på dit køkkenbord. Mens den ligger der, kan du fundere over de formidable muligheder, som dit liv pludselig rummer[.]
Denne opskrift har mange fordele. Dels er den god. Og dels skaber den daglige massering af skinken en så stærk følelse af kærlighed i dig, at det færdige resultat vil forekomme dig intet mindre end himmelsk. Måske skulle du overveje at rulle din elskede ægtefælle i honning og porter en times tid hver dag?