detfalskested

Hügelkultur

Ved sommerhuset er jeg i gang med at skære nogle fældede træer op. En venlig sjæl foreslog at jeg skulle bruge nogle af stammerne til at lave Hügelkultur. Det havde jeg aldrig hørt om før, men efter at have læst om det rundt omkring og set lidt videoer, er der ingen tvivl: Det er præcis det jeg skal!

Hügelkultur is a horticultural technique where a mound constructed from decaying wood debris and other compostable biomass plant materials is later (or immediately) planted as a raised bed. Adopted by permaculture advocates, it is suggested the technique helps to improve soil fertility, water retention, and soil warming, thus benefiting plants grown on or near such mounds.

In its basic form, mounds are constructed by piling logs, branches, plant waste, compost and additional soil directly on the ground.

I forvejen var jeg ved at rydde det stykke jord stammerne ligger på, for at gøre plads til noget køkkenhave i nogle højbede. Så den ligger lige til højrebenet: I stedet for at skære dem op til brænde og flytte dem langt væk, kan jeg lave større stykker (og dermed have mindre opskæringsarbejde) og bruge dem til Hügelkultur på stedet. Det samme gælder for øvrigt grenene fra de samme træer, som også kan indgå.