detfalskested

Æg

Information bringer en spændende artikel om Hegnsholt og deres arbejde med at drive landbrug på en mere bæredygtig måde:

Rygtet om æggene fra Hegnsholt har nemlig spredt sig med kokkene på byens gourmetrestauranter. Æggene skulle være anderledes velsmagende: strukturen fastere, blommen mere cremet og karamelliseret og smagsnuancerne mere komplekse. Men adspurgt er velsmagen slet ikke noget, Johanne Schimming har som mål.

»Velsmagen er irrelevant. Hvis produkterne smagte ad helvede til, og der ikke var nogen, som ville købe dem, måtte vi selvfølgelig revurdere. Men velsmag er ikke et mål. Det er et resultat. Målet er klimaet. Det er det eneste, der er vores mål,« slår hun fast.

Sidste sommer var jeg så heldig at få fingrene i et par æg fra nogens hobbyhøns. Og det var ret tankevækkende at sammenligne dem med de økologiske æg jeg også havde ved hånden: Blommen var markant varmere gul i de hjemmelavede æg. Og de smagte bare bedre. Det kunne have være interessant også at have nogle buræg at have sammelignet med i den sammenhæng.

Det er et rigtig godt eksempel på hvordan standarden for vores fødevarer er blevet sænket med det industrielle landbrugs indtog. Måske har Hegnsholt en del af løsningen på hvordan vi kan hæve standarderne igen, samtidigt med at produktionen bliver langt mere bæredygtig.