detfalskested

Opgradering af RAID

På min hjemmeserver har jeg et RAID 1 med mine vigtigste data spejlet på 2 drev. I (alt for) lang tid havde det været sløvt og langsomt.

Først på året tog jeg mig endeligt sammen til at undersøge sagen, og fandt ud af at den ene disk var mere død end levende. Så jeg skyndte mig at bestille en ny. Og efter den blev skiftet kørte alting godt igen.

Jeg købte selvfølgelig ikke bare en disk med samme specifikationer, men opgraderede fra 2 TB til 4 TB, med henblik på at udvide størrelsen på mit RAID når den anden disk også blev skiftet.

Det har jeg så først fået gjort her for nyligt, hvilket også gav anledning til at gennemføre den planlagte udvidelse. 2 guides hjalp mig gennem det, til henholdsvist udskiftning af disks og udvidelse af RAID:

  1. Replacing a Failed Mirror Disk in a Software RAID Array (mdadm)
  2. Resizing Software RAID Arrays with mdadm

Og jeg er virkelig positivt overrasket over hvor nemt og hurtigt det var. Det eneste der for alvor tog tid, var at få de 2 disks i sync, når den ene var skiftet ud og alting skulle kopieres over på den nye disk. Alt andet var lige til at gå til.